بررسی راه‌های تشخیص زعفران اصل از تقلبی

مقدمه:
زعفران یکی از گران‌ترین و ارزشمندترین ادویه‌های دنیاست که به‌عنوان طلای سرخ مشهور است. اما در اواخر این سال‌ها، با افزایش تقلب در بازار، تشخیص زعفران اصل از نسخه‌های جعلی و تقلبی به یک چالش بزرگ تبدیل شده است. در این مقاله به بررسی راه‌های تشخیص زعفران اصل از تقلبی و شناخت ویژگی‌های زعفران اصلی پرداخته خواهد شد. ، به کمک این مقاله زعفران واقعی را از زعفران تقلبی متمایز نمایید.

از مواردی که می‌توان برای تشخیص زعفران اصل از تقلبی استفاده کرد به تشریح موارد زیر می‌پردازیم:

1. تشخیص با رنگ: یک روش متداول برای تشخیص زعفران واقعی از تقلبی، تشخیص آن بر اساس رنگ آن است. زعفران اصلی باید یک رنگ قرمز تیره و خوشبو داشته باشد. در صورتی که زعفران رنگش بسیار روشن یا به رنگ زرد مایل باشد، ممکن است تقلبی باشد.

2. تشخیص با بو: زعفران واقعی بوی شیرین و خوشبو دارد، در حالی که زعفران تقلبی ممکن است بوی خاص و یا حتی بوی نامطبوعی داشته باشد.

3. تشخیص با ساختار: زعفران اصلی شکل فریبنده‌ای دارد و میانه گل‌های زعفران سرخ رنگ است. در صورتی که زعفران تقلبی باشد، ممکن است ساختار نامناسبی داشته باشد.

4. تشخیص با قیمت: زعفران اصلی به عنوان یکی از گران‌ترین ادویه‌ها شناخته می‌شود، بنابراین اگر زعفران با قیمت بسیار پایینی عرضه شود، احتمالاً زعفران تقلبی است.

5. تشخیص با روش های تست: برخی فروشندگان و تولید کنندگان زعفران واقعی را با استفاده از روش‌های تست شناسایی می‌کنند. این تست‌ها ممکن است شامل آزمایش در محل یا استفاده از تجهیزات اسپکتروفتومتری باشد.

تاجایی که امکان دارد، همواره از منابع معتبر و فروشندگان اعتمادساز استفاده کنید و از خرید زعفران از منابع ناشناس پرهیز کنید. اطمینان از اصالت زعفران یکی از موارد حیاتی است تا شما بتوانید از مزایای سلامتی و خواص گرانبهای این ادویه همواره بهره‌مند شوید.

6. طعم زعفران:

زعفران حاوی ترکیب پیکروکروسین است که مسئول طعم زعفران است و باعث می‌شود طعم آن تلخ شود. زعفران خالص طعمی تلخ و تا حدی گس و تند و تیز دارد و هیچ‌گاه شیرین نیست. اگر طعم شیرین داشت احتمالا به آن عسل زده‌اند تا وزن آن بیشتر شود.
برای تست طعم زعفران هم تنها کاری که باید انجام داد این است که از فروشنده بخواهید ۳ یا ۴ رشته  زعفرانی که قرار است بخرید را به شما بدهد تا روی زبان خود قرار دهید و چند ثانیه طعم آن را بچشید و بعد رشته‌ها را روی یک دستمال کاغذی تمیز ریخته و آن‌ها را خشک کنید. اگر حتی طعم آن تلخ هم بود ولی رنگ بافت کاغذ به رنگ قرمز رسید، زعفران اصل نیست. ضمنا دقت داشته باشید که وقتی زعفران بین کاغذ یا روزنامه قرار می‌گیرد و فشار داده می‌شود نباید لکه چربی باقی بماند. به خاطر داشته باشید که زعفران اصل بوی شیرینی می دهد اما طعم آن به هیچ وجه شیرین نیست.

7. آزمایش آب سرد

دراین روش باید زعفران را در آب قرار دهید. پس از ۵ تا ۱۰ دقیقه، رشته‌های زعفران واقعی، رنگ آب را به رنگ زرد مایل طلایی تبدیل می‌کند. ضمنا دقت داشته باشید که انتشار رنگ زعفران کند و پایدار است بنابراین اگر سریع رنگ داد یعنی زعفران اصل نیست و به آن رنگ افزوده شده است.

8. استفاده از بنزین

در آخر می‎توان با استفاده از بنزین، زعفران اصل را از زعفران تقلبی تشخیص داد. رنگ تارهاي زعفران در بنزين محلول نيست، يعني اگر چند تار را در بنزين انداختيم نبايد بنزين را رنگين کند.
9. آزمایش الکتریکی: با استفاده از آزمون الکتریکی ساده می‌توان زعفران واقعی را از تقلبی تفکیک کرد.
10. آزمون حالت نمکی: زعفران واقعی در مرحله نمکی تغییراتی نشان می‌دهد که باعث تفاوت با زعفران تقلبی می‌شود.
11. آزمایش استخراج DNA: این روش به وسیله‌ی بررسی DNA زعفران، تمییز اصلیت زعفران را مشخص می‌کند.
نتیجه گیری : تشخیص زعفران اصل از تقلبی می‌تواند به وسیله‌ی روش‌های مختلف، از جمله بررسی ویژگی‌های ظاهری و شیمیایی زعفران همراه با امتحانات آزمایشگاهی، انجام شود. توجه به تمام این نکات می‌تواند کمک کننده در انتخاب و خرید زعفران اصلی و ارگانیک باشد.در کنار تمام این روش‌های تشخیص زعفران اصل که ارائه شد ، بد نیست گاهی به فکر خرید امن و مطمئن از سایت‌هایی مثل خشکبار نجوان باشید که نماد اعتماد و استانداردهای لازم را دارند.

2 دیدگاه در “بررسی راه‌های تشخیص زعفران اصل از تقلبی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *